Tehdään pihahommia, Ringa pyörii mukana "auttamassa". Ringa syö maata/ruohoa/jotain. Kielletään. Syö vähän lisää. Kielletään taas. Jonkin ajan päästä alkaa kuolaa valua. Siis oikeasti valua. Syötetään hiilitabletteja ja odotetaan. Ja pyyhitään kuolaa. Juodaan vettä tolkuttomasti ja ripuloidaan. Oksennetaan vähän. Nukutaan alkuyö huonosti (emäntä lähinnä...). Lopetellaan kuolaaminen yön mittaan pikkuhiljaa.

Voi kun joku osais sanoa, mitä taas tapahtui! Mikä ihme tuossa pihassa on, jonka syöminen aiheuttaa kuolaamisen ja ripuloinnin. Sitä ei ilmeisesti pidä syödä paljon, koska koirat ei paljon pihassa vahtimatta ole ja silti Ringa ehtii syödä sitä sen verran, että oireita tulee. Nyt edellisestä kerrasta viisastuneena kaapissa oli hiilitabletteja valmiina ja niitä annettiin melkein heti ensimmäisten kuolatippojen ilmaannuttua. Kuolaaminen ja ripulointi ei ollut ihan yhtä voimakasta kuin edellisellä kerralla, mutta kesti kyllä aika pitkään. Siksi en ole ihan varma hiilitablettien vaikutuksesta. Ringa oli taas koko ajan muuten ihan kunnossa, mitä sillä nyt vähän näytti häiritsevän valuva kuola ja koko ajan sängystä päätään nostava emäntä.

Ennen meillä ei koskaan ollut hiilitabletteja, nyt niitä on mennyt melkein jo kolme purkillista . Kaksi kertaa kuolaamiseen, kerran kokeilin niitä piruuttani ripulin hoidossa ja kerran annoin hätävarjeluksi, kun naapurin penskat heitti pihaan jotain, jonka Ringa ehti syödä ennen minun puuttumista asiaan. Lapset sanoivat sitä sieneksi. Se osoittautui lopulta melko varmasti maamunaksi, mutta en tosiaan jäänyt odottelemaan mitä syödystä sienestä seuraa. Oksennuttamistakin mietin, mutta en siinä kiireessä onnistunut tekemään suolasta kunnon palloa. Pitäiskin hankkia kaappiin jotain koiran oksennuttamistakin varten... Muistaisko vaikka heti, kun täydennän tuon hiilitablettivaraston.