OJLKK järjesti epävirallisen tokokokeen, jossa tuomaroi ihka oikea tokotuomari, Pipa. Meidän ei pitänyt osallistua. Koska ei ole treenattu tarpeeksi, halli oli hankala, kun siellä kerran käytiin (= Ringa sekosi) jne. Mutta koska tiesin, että just sen hallin hankaluuden vuoksi meidän juuri pitäisikin mennä käymään paikalla uudestaan, lähdettiin katsomaan kokeita. Kokeeseen oli ollut ennakkoilmoittautuminen edellisenä päivänä, ja koska siis tarkoitus ei ollut osallistua, en ottanut edes rahaa mukaan. No mukaan kuitenkin mahtui ja kävi kuten arvasin, että siinä vaiheessa kun Pipa kuulee, että ei meinata osallistua, niin meillä ei oikeastaan ole enää vaihtoehtoja... ;) Pipa jopa maksoi meidät mukaan :D


Ja mitä tästä kerrasta opittiin; liikkeet osaavan koiran kanssa ei tarvi hinkata niitä monta päivää ennen koetta, ei haittaa, että mukana ei ole mitään treenivarustusta (esim. treeniliivi) ja että Ringa hulluimmillaankin on taltutettavissa. Nyt tein sen niin, että pidin vain niin lyhyessä remmissä, että se ei oikeastaan voinut muuta tehdä kuin istua vierellä. Ja antoihan se lopulta periksi ja rentoutui.

Itse kokeessa jätettiin taas paikallaolo tekemättä. Ollaan edetty treeneissä hitaasti ja varmasti, eikä todellakaan olla lähellä koesuoritusta. Vapaana seuraamisenkin olin varautunut jättämään väliin, sillä Ringa oli vähän sinkoilevalla tuulella, kun ennen kokeen alkua kentällä treenailtiin... Mutta hihnassa seuraaminen meni sen verran mukavasti, että otettiin lopulta kaikki liikkeet. Ja saatiin pelkkiä kymppejä :) Olihan niissä vähän möllikoelisää, mutta oikeasti mitään isoa virhettä ei tullut. Ainoa Ringan moka oli melkein-varaslähtö luoksetulossa liikkeenohjaajan käskystä, mutta senkin se hienosti itse korjasi ja jäikin pienen nytkähdyksen jälkeen istumaan paikoilleen. Suoritus kokonaisuudessaan taisi olla taas vähän koiratanssimaista ;) Mutta sen minä sallin, kun muut palaset osuu näin kivasti kohdilleen :)