Kun Ringa vuosi sitten alkoi ontua ja käytin sen eläinlääkärissä, jossa sitten samalla todettiin se spondyloosi, kirjasi vakuutusyhtiö tietoihinsa korvauksen syyksi nimenomaan tuon jälkimmäisen. Soitin vakuutusyhtiöön heti ja kerroin virheestä, mutta minua pyydettiin ottamaan yhteyttä uudestaan, jos jatkohoidolle tulee tarvetta. No nyt tuli. Suorakorvaus Akuutin tiskillä ei onnistunut, kun vakuutusyhtiö vaati lisäselvityksiä. Tai olisi se varmaan onnistunut, jos olisin vielä sen 40 min odotustilassa istuttuani jaksanut jäädä selvittämään asiaa. Lisäksi elänlääkäriasemalla näytti olevan semmoinen härdelli, että säälin vastaanoton hoitajaa ja maksoin laskun kokonaan ja lupasin selvittää sotkun vakuutusyhtiön kanssa itse.

Korvauskäsittelijä oli aluksi sitä mieltä, että eihän tämä voi mennä samalle vahinkonumerolle, kun kerran käynnin syy on eri. Sain melkein rautakangesta vääntää, että käynnin syy on sama, heillä vaan on omasta virheestään johtuen edellisen käynnin tiedoissa eri vaiva. Lupasin, että voin lähettää ortopedin lausunnon, jossa todetaan selvästi: "Spondyloosi lannerangan takaosassa ei voi aiheuttaa oireita etujalkoihin". Ongelmallisen asiasta tekee se, että samaisessa lausunnossa sanotaan myös: "En näe minäkään etujaloissa mitään muutoksia, jotka selittäisivät ontumisen" . (Sanoisko joku tuon myös noille mun koirille, jotka ilmeisesti molemmat on luonnonoikkuja ontumisen suhteen... ) Lausunto kyllä jatkuu: "Kyynärnivelessä on aavistus artroosia, mutta koiran ikä huomioon ottaen se on normaalia".

Seuraava ongelma tulee siitä, että jos tämä nyt menee uudelle vahinkonumerolle, tarvii vakuutusyhtiö  sairaskertomuksen tästä ontumistapauksesta. No sehän on siellä viime vuoden toukokuun vahinkoilmoituksen yhteydessä... Jossa siis todetaan, että etujalkojen röntgenkuvista ei löydy selitystä (Ringan kuvannut eläinlääkäri ei mainitse vakuutusyhtiölle menneessä paperissa mitään siitä pienestä nivelmuutoksesta).

Onneksi kyse on pienestä summasta, enemmänkin siis periaatteesta.

Cartrophen-kuuri aloitettiin muuten tänään. Pistäminen sujuu jo rutiinilla, mikä nyt ei välttämättä ole ihan toivottu asianlaita...