Tänään ollaan vietetty aikaa lähinnä kotipihassa, koska ilma on (taas) ollut aika kuuma lenkkeilylle ja laitoin koirille Exspotit nahkaan, joten uimaankaan ei voinut mennä. Ringa vietti aikaansa tonkien maata yllättävän paljon. Mitään erityistä en sen kyllä nähnyt syövän. Iltapäivällä Ringa alkoi kuolata. Ensin pyyhkäisin sitä pois talouspaperilla, mutta kohta huomasin, että eihän se riitä mihinkään. Hain käsipyyhkeen ja kohta sekin oli aivan märkä. Oli pakko siirtää Ringa porttien taakse keittiöön ja ottaa käytävän matto pois, koska kuolaa tuli niin paljon. Tässä vaiheessa ajattelin jonkin pistäneen Ringaa suuhun ja annoin sille kyypakkauksen.

Kohta alkoi vesiripuli. Etsin (tietysti) netistä neuvoja ja esiin nousi lämpöhalvaus, kipu, myrkytykset... Ringa oli koko ajan kuitenkin muuten normaali, ei läähättänyt, ei ollut levoton, söi ja joi jne. Lämpöhalvaus oli siis aika nopeasti poissuljettu, mutta jonkin epäsopivan syömistä epäilin edelleen ja pistin Juhan hakemaan apteekista lääkehiiltä (jonka siis oikeasti pitäisi kuulua jokaisen koiranomistajan lääkekaappiin...). Juuston mutkassa tabletit meni näppärästi alas ja alle parin tunnin kuluttua kuolaaminen alkoi selvästi vähentyä.

Kuolaamisen ollessa pahimmillaan ehdin pestä Exspotitkin pois iholta, vaikka en löytänytkään oikein faktaa, että se voisi noin kamalaa kuolaamista aiheuttaa. Enkä muutenkaan oikein usko sen olevan syynä, koska on sitä meillä koirat ennenkin saaneet, ilman ongelmia. Mutta kyytabletit (jos ne nyt ehti auttaa ennen lääkehiiltä...), lääkehiili & Exspotin pois peseminen = liian monta muuttujaa, jotta voisin olla oikeasti varma, että mikä lopulta auttoi. Hennan kokemukset sieniä syöneen koiran kuolaamisesta tosin tukevat olettamusta jonkin epäsopivan syömisestä.

Huh. Onneksi Ringa oli koko ajan reipas, eikä esim. oksennellut, muuten olisin ehkä huolestunut oikeasti. Mutta ei ole kiva katella rauhassa nukkuvaa koiraakaan, jonka kuonon alla kuolalammikko kasvaa kasvamistaan. En ole edes tajunnut, että koirasta voi irrota kuolaa niin paljon .