Kun spondyloosidiagnoosi tuli, aloin heti kysellä lisäravinteista. Ja päädyin siihen, että jotain alan Ringalle syöttämään. En kuitenkaan ostanut niitä heti, vaan jäin odottamaan ortopedin lausuntoa. Mikäpä kiire tässä niiden kanssa.

Kun ortopedin lausunto sitten perjantaina tuli ja alkoi vaikuttaa siltä, että lisäravinteiden syöttäminen voisi olla perusteltua jalankin vuoksi, katselin netistä Cartivetin hintoja ja nopsalla vilkaisulla löysin nettikaupan, joka myi sitä muita halvemmalla hinnalla. Laskeskelin hintaa pillereiden ja jauheen välillä ja totesin jauheen tulevan halvemmaksi. Pillereissä annostelu menee vielä vähän hankalasti, kun rajana on 25 kg ja Ringa painaa noin kilon enemmän. Päädyin siis tilaamaan jauhetta.

Lauantaiaamuna sain päähäni, että en sittenkään pysty odottamaan tilauksen saapumista, vaan lisäravinteiden syöttäminen pitää saada alulle heti Nauru. Niinpä hain Cartivet-pilleripakkauksen apteekista näin alkuun. Ja sain todeta, että se jauheeseen päätyminen oli hyvä ratkaisu siitäkin syystä, että pillereiden syöttäminen voi olla vähän haasteellista. Vaikka ruokahalu Ringalla on hyvä, niin se kyllä kykenee erottelemaan pillerit puuro&piimämössön seasta. Tai vahingossa sillä lipsahti alas yksi, joka oli sattunut menemään puoliksi, mutta toista kertaa se ei samaan lankaan mennyt, vaan söi hyvällä ruokahalulla lisäpuuron&piimän jättäen puolitetut pillerit kuppiin...