Kahden vuoden yhdessä asumisen jälkeen (siis tähän lasketaan nyt vain aika, jonka koirat ovat viettäneet yksinollessaan samassa tilassa) Emma ja Ringa muuttivat erilleen. Syynä eroon on se, että Emma ei enää pysynyt aidatulla alueella, vaan siirsi tieltään vaneriportin ja livahti olohuoneen puolelle. Jos portin siirtäminen tehtiin mahdottomaksi asettamalla keittiön tuolit eteen, meni Emma portista yli. Ringa taitaa olla vähän yksinkertainen, kun se ei yllättävän vapauden avauduttua lähtenyt sallitulta alueelta mihinkään.

En osaa sanoa, mikä Emman käytökseen on syynä. Epäilen, että kaksi ensimmäistä kertaa johtui ukkosesta. Emma on varmaan ollut levoton ja pyrkinyt johonkin pois. Teoriaa tukee eteisen mytätty matto. Mutta myöhemmät karkaamiset tais olla ihan opittuja juttuja. Koska Ringa ei ole vielä(kään) ansainnut meidän luottamusta, ei todellakaan haluttu, että sekin pääsee viettämään aikaansa koko talossa. Niinpä koirat majailevat nyt porttien eri puolilla ja homma näyttää toimivan.

Ai niin, Emman keksiessä tämän koko jutun, oli Ringan juoksu parhaimmillaan. Ihan kokonaan ei siis voida laskea pois sitä mahdollisuutta, että Emma on joutunut seksuaalisen ahdistelun uhriksi ja päättänyt paeta Nauru