Kun kerran ei aikaisemmista harrastuksista oikein tuota menestystä ole tullut, niin mehän vaihdetaan lajia! Nyt kokeillaan vepeä. Jos tässäkään lajissa ei ala ura urkeneen, niin sitten en oikein kyllä enää keksi vaihtoehtoja. Koiratanssi on vielä testaamatta, mutta se ei taida oikein sopia spondyloosiselälle.

Vakavasti ottaen: vepeähän meidän on ollut tarkoitus kokeilla alusta asti. Emman kanssa kävin yhtenä kesänä treeneissä ja tykkäsin kovasti. Emma vaan ei lopulta oikein alkanut millekään, joten treenaaminen vähän niin kuin jäi (yllättävää...). Ringan kanssa vepeily oli tarkoitus aloittaa jo vuosi sitten, mutta koska kuntoutuin jalkaa ontumisen jälkeen pitemmän kaavan mukaan, ei treenit oikein sopineet kuvioihin.

Ensimmäisellä kerralla vepetreeneissä ohjelmassa oli veneeseen tutustuminen ja veneestä hyppy.


Vene meinasi alkuun vähän jännittää, kun sehän liikkui! Oli tekeminen pidellä Ringaa paikoillaan ja samalla työntää venettä vesille.

 

Liikkeelle päästiin kuitenkin.

 

Tässä taitaa ohjaajaa jännittää enemmän kuin koiraa. Vene oli pieni ja kevytrakenteinen, eikä siitä saanut hypätä. Ringa katseli airoa ja siitä tippuvia vesipisaroita aivan sen näköisenä, että hyppää kohta perään. Ja minä pitelin kiinni ja syötin nameja ja olin aivan varma, että kohta keikahtaa. Mielessäni vain totesin, että onneksi en ottanut puhelinta taskuun mukaan .

 

Matkustaminen kouluttajan kanssa sujui huomattavasti paremmin. Tästä veneestä oli tarkoituskin hypätä ja uida rantaan minun luo.

 

Olin koulutuksen aluksi reteesti ilmoittanut uskovani, että Ringa hyppää veneestä, vaikka se ei ole sitä koskaan ennen tehnyt. Kun sitten näin muutaman kokeneemman veneilijän hetken jos toisenkin empivän, aloin vähän epäillä. Ringa kuitenkin kiipesi reunalle, pysähtyi hetkeksi ja hyppäsi sitten veteen. Kuvaaja vaan oli myöhässä, eikä saanut hyppyä ikuistettua. Tosin tästä asiasta käytiin vähän väittelyäkin, koska kuvaaja oli asiasta sitä mieltä, että hyppy ei millään voinut jäädä muistikortille, koska Ringa ryömi veteen. Höpö höpö.

 

Veteen ryömijästä jäi kuvaan pelkkä häntä, Ringasta nenänpää .

 

Treeneissä oli aika paljon osallistujia, toivottavasti väki vähän vähenee kesän edetessä. Me ei kyllä aiota jäädä pois.

Kuvat: äiti, joka ei suostunut luopumaan m-i-n-u-n objektiivista, vaan tuli mieluummin kuvaamaan treenit itse .