Tänään oli tarkoitus päättää "MEJÄ-kausi" ja tehdä Ringalle syksyn viimeinen jälki. Olkootkin, että parhaat ilmat ois vielä tulossa, mutta on tullut tehtyä jälkiä useampia ja epäilen, että sorkka kävelee kohta itse pois metsästä. Tänään jäljestys meni kuitenkin semmoiseen malliin, että en tiedä malttaako tässä vielä lopettaa. Tosin ehkä olisi parempi lopettaa silloin, kun menee vielä hyvin .

Olin saanut hienon idean tehdä jäljen kännykän navin kanssa ja sitten seuraavana päivänä asettaa kännykän kiinni Ringaan, jotta voisin esitellä, kuinka paljon ylimääräistä se liikkuu "jäljestyksensä" aikana. Mutta Ringapa päätti tänään oikeasti jäljestää! Vauhti oli aika hurja, en todellakaan osannut jarruttaa sitä, kun ei olla tuommoista kyytiä ennen menty. Eteneminen oli niin määrätietoista, että en voi olla kuin yllättynyt. No joo, Ringaksi määrätietoista... Kyllä siellä tuli niitä ylimääräisiäkin lenkkejä tehtyä, mutta niiiiiin paljon vähemmän kuin koskaan aikaisemmin. Kulmien merkkaus oli parempi kuin ennen ja kulmalta ei lähdetty posottamaan suoraan, vaan jälki oikeasti löytyi. Ringa liikkui voimakkaasti ilmavainuisena, mutta kyllä se tällä kerralla oikeasti jäljesti . Aina ennen en ole joka kohdassa ollut aivan varma.

Alla olevassa kuvassa on sinisellä tehty jälki, punaisella Ringan kulkema matka. Mittakaavasta ei mitään hajua... Olis kiva tietää, kuinka paljon se kakkososuudella oikeasti meni jäljen vieressä. En tiedä, miksi viivat ei lopu samaan paikkaan, ehkä unohdin jälkeä tehdessä sammuttaa ohjelman kaadolla. Ensimmäisellä kulmalla Ringa kävi myös, vaikka viivat eivät siellä kohtaakaan. Mutta se taitaa selittyä sillä, että minä kuljin puhelin taskussa vähän kulmasta pidemmälle.

 

Ringan jäljestys pikkuisen tarkemmin:

 

Tuolla yhdessä kohdassa on melkoinen suhru, zoomataanpa siihen:

 

Onnistuin sähläämään ja päästämään liinasta irti . Ja Ringalla taisi olla alkumatkasta vielä jalat vähän nenän edellä.

Sports Trackerin mukaan tehty jälki oli 260 m, Ringa kulki 390 m. Voiko pitää paikkaansa, että se oikeasti liikkuu noin paljon ylimääräistä?! Jäljellä, jossa se ei edes pahasti liikkunut ylimääräistä?! Ensi kerralla mun on pakko onnistua jarruttamisessa, jospa tarkkuuskin paranisi sillä hieman.