Ringan kanssa osallistuimme taas Loviisassa järjestetylle SNJ:n leirille. Vaikka ilmat eivät aivan viime vuotisia voittaneetkaan, niin hyvin siellä tarkeni ja kuivana säilyi. Kotoa taas tuli aivan päinvastaisia viestejä, joten nautimme täysillä olostamme. Itse asiassa tämän vuoden leiri tuntui jopa kivemmalta entä viime vuotinen. Paikka, ihmiset ja tapahtumat olivat jo tuttuja, johtui ehkä siitä?

Itse koulutin taas leirillä tokoa puolipäiväisesti. Yllätin itseni viihtymällä arkitottelevaisuusryhmän kouluttajana. Olen minä ennenkin arkitokoa vetänyt, mutta nyt todella nautin siitä. Ryhmäläiset olivat kivoja, lähtivät innolla mukaan vähän höpsöihinkin juttuihin, ja mikä parasta, tulivat takaisin vielä seuraavanakin päivänä :) Arkitokon lisäksi koulutin kilpailemaan tähtääviä ja taisinpa kertoa mielipiteitäni myös ALO/AVO-ryhmässä, jossa Ringan kanssa treenattiin.

Ringa oli taas varsin reipas leiriläinen. Hyppäsi ekana iltana kyselemättä viereen nukkumaan ja muutenkin näytti viihtyvän sängyssä (johon siis kotona ei ole asiaa!). Parin ekan päivän ajan Ringa jäi huoneeseen vähän levottomana ja oli aina vastassa ovella kun palasin takaisin. Sen jälkeen se hyppäsi sänkyyn jo melkein ennen kuin ehdin pistää oven perässäni kiinni eikä aina jaksanut edes nousta sieltä vastaan, kun tulin takaisin. Tavarat yritin edelleen pitää Ringan ulottumattomissa, mutta oli se aina välillä yksin ollessaan päässyt tyhjentämään kassia, pöytää tai kaappia. Tänä vuonna riitti kuitenkin tavaroiden levittely ympäriinsä ja niiden päällä nukkuminen, mitään ei mennyt rikki.

Käväisimme leirillä myös näyttelykehässä Match Show:ssa, jossa tuomaroi Hannele Jokisilta. Tuomarin arvio Ringasta oli muutamassa kuukaudessa parantunut:

Erittäin hyvän tyyppinen. Hieman pyöreäkalloinen pää. Hyvä silmien väri. Hyvä kaula&selkälinja. Riittävät etukulmaukset. Vielä kovin kapea edestä ja eturinta saisi olla selvempi. Sopiva luusto ja runko. Hyvät takakulmaukset. Oikeanlainen karva. Erinomainen luonne. Liikkuu takaa hyvin, melovasti edestä.

Jatkossakin siis kannattaisi mennä näyttelypaikalle hyvissä ajoin, esim. noin 5 päivää ennen näyttelyä ;) Ringa malttaa seisoa nätisti, ei kurottele makupalojen perään ja juokseekin häntä selkälinjan tasalla.


mshow_ringa1.jpg
   Kuva: Beata Forslund

Koiran lisäksi handleri näyttää kaipaan trimmausta... Eikä handleri ole edes huomannut hihnan joutumista kainaloon. Hyihyi.