Päädyin lopulta hankkimaan Ringalle piikkikuurin heti. Se on kyllä ollut kipulääkkeillä ja levolla täysin ontumaton sunnuntaipäivästä asti, mutta kyllähän ne oireet tällä kertaa niin selvästi viittas sinne niveleen, että lääkitys on varmasti aika paikallaan. Ja kun Cartrophenista on niin hyvät kokemukset Emman hoidissa, niin jospa uskaltaisin Ringankin kans nyt nopeammin lisätä liikuntaa, ettei menis taas monta kuukautta toipilaana. Kesällä kun olis kiva käyttää koiraa vaikka uimassa ilman hihnaa...

Jututin eläinlääkäriä vielä vähän nivelrikkoisen(?) koiran liikunnasta. En oikein tiedä, että pitäiskö meidän nyt jatkossa pyrkiä välttämään ontumiset (kiinnittämällä huomiota säännölliseen liikkumiseen ja jättää esim. viikonloppujen pitkät lenkit kokonaan pois) vai jatkaa normaalia elämää ja hoitaa mahdolliset ontumiset vaan pois. Ainakin vielä eläinlääkäri rohkaisi meitä elämään kuten ennenkin . Toki jos kipu jalassa vaan lisääntyy, niin sitten pitää miettiä asiaa uudestaan.

Välillä tulee miettineeksi, että miten mulle on sattunut kaksi koiraa, jotka ontuvat kyynärvian vuoksi. Ja vielä niin pienen kyynärvian vuoksi, että "ei koira tällaisia muutoksia onnu". Onneksi Lotta sentään eli lähes koko elämänsä ontumatta, ehkä syy ei kuitenkaan ole minussa.