Eli siis kun Ringa alkaa käyttäytyä entistä levottomammin ja kun emäntä ei enää jaksa katella sitä menoa. Joskus joululoman aikaan tämä varmaan alkoi. Ehkä siksi, kun olin enemmän kotona. Vuoden vaihteessa pistin merkille lisääntyneen haukkumisen sisällä. Tämähän liittyy pääasiassa Emman kanssa leikkimiseen/leikkimisyrityksiin + toisinaan huomion hakuun kotiväeltä. Tammikuussa alettiin panna merkille, että Ringa kuljeksi enemmän ympäriinsä tai sitten vaan istuu ääniä päästellen. Se taas puolestaan liittyy tavallisesti luun/lelun karkaamiseen huonekalujen alle. Nyt vaan entistä useammin mistään lähistöltä ei kuitenkaan löytynyt mitään. Sukanpitokiellon jatkuessa Ringa ei ole voinut kantaa niitä, mutta kengät on kyllä löytäneet tiensä eteisestä olohuoneeseen kiitettävällä tahdilla.

Emännän kuppi meni lopulta nurin maanantaina, kun tenttiinlukuhetket alkoivat jatkuvasti keskeytyä joko koirien leikkihetkiin (tai Ringan yrityksiin saada leikkikaveria), kenkien kuljetukseen tai sitten ihan vaan vieressä huomiota hakevaan koirannaamaan. Emäntä päätti laittaa pisteen vouhkaamiselle ja näin astui leikkimiskielto (sisällä, Emman kanssa) voimaan jo toisen kerran Ringan elämän aikana. Enpä muista milloin se eka oli, on siitä varmaan pian kaksi vuotta. Silloin olo kotosalla rauhottui selvästi. Lisäksi pääsy kengille estetään ja yritetään enemmän olla reagoimatta selvään huomionhakuisuuteen.

Kupin kaatuessa emäntä oli koirien kanssa yksin kotosalla. Seuraavana päivänä koko porukalla oltaessa Ringa käyttäytyi jo paljon paremmin. Ja aika usein Juha sanoo elon olevan todella rauhallista silloin, kun minä en ole kotona. Minunko syytä tämä on?! Olen minä tänäänkin ollut koirien kanssa keskenään, eikä Ringa siltikään ole ollut levoton. Kuvitelmaako se kaikki vaan oli?