Huh, startattiinhan me tuon kakaran kanssa kertaalleen ennen 2-vuotissynttäriä! Jossain vaiheessa näytti, että tuskin me koskaan... Enpä ole tänne kirjoitellut Ringan treeneistä, mutta kerrottakoon nyt, että aivan ongelmatonta ei ole ollut. Suurin vaikeus on ollut se, että minä en millään ole meinannut oppia/oppinut vieläkään ymmärtämään vilkasta koiraa. Siinä missä Emma oli parhaimmillaan juuri autosta tulleena, on Ringa kuin ruutitynnyri, joka tahtoo räjähtää käsiin. Töitä on tehty ja erilaisia keinoja kokeiltu. Tällä hetkellä ratkaisuna on käydä kävelemässä tai juoksemassa noin tunti ennen yhteistreenejä. Se tuntuu auttavan ja Ringa pystyy paremmin keskittymään treenaamiseen. Liikkeethän se osaa - kotona ;)


Tänään siis eka tokokoe. Hyvillä mielin menin, kerrankin ajatuksella, että kiva lähtä näyttämään, mitä me osataan. Eilen illalla ekan kerran tuli mieleen, että ei haluttais mennä, mutta kait minä jotakin mielikuvaharjoitteita tein, kun sain sen kivan fiiliksen takaisin. Jo etukäteen olin päättänyt, että paikallaolo jätetään tekemättä. Kun en kerran koskaan kokeenomaisissa treeneissä ole luottanut Ringan pysymiseen ja kun välillä on tullut niitä huonojakin treenejä, niin minähän en lähde kokeeseen koittamaan, että osaisko se kuitenkin siellä. Liian suuri riski, että menee pilalle jonkun toisenkin suoritus. Mitään mieletöntä tulosta ei siis lähdetty hakemaan, kun kerran paikallaolo on jo 30 pisteen liike.

Ennen koetta käytiin kävelemässä tunti ja sen jälkeen Ringa kiinni aitaan ja minä itse menin kauemmaksi. Pikkuisen ennen luoksepäästävyyttä hain koiran ja tein muutamat kontaktiharjoitukset. Ringa tuntui hyvältä ja luoksepäästävyydessä istui vierellä erinomaisessa kontaktissa. Siitä täydet pisteet. Mielestäni Ringa vaikutti olevan juuri oikeassa mielentilassa paikallaoloakin varten, mutta tosiaan viime aikaisen treenaamattomuuden vuoksi ei mitään järkeä testata.

Ennen yksilösuorituksia Ringa taas aitaan kiinni ja pikkuisen ennen omaa vuoroa taas ne kontaktiharjoitukset + muutama maahanmeno sivulta, kun toisinaan liikkeestä maahanmeno on jäänyt seisomiseksi. Edelleen olin mielestäni yllättävän rauhallinen, pientä jännitystä tottakai. Koetilanne näkyi vähän seuraamisessa, eka pysähdys ja käännös vasemmalle tosin hyviä, mutta juoksussa lähti huononemaan (yhtenä syynähän ei ollenkaan ole se, että juoksemista on harjoiteltu aivan liian vähän...). Seuraaminen jatkui kuitenkin aivan OK, kunnes mentiin kohti tuomaria. Tässä tuli Ringalle totaalinen katkos ja senssit sekos. Se lopetti seuraamisen ja kulki vain mukana. 8,5 pistettä.

Vapaana seuraaminen lähti hyvin, mutta samassa kohtaa tuomarin olemassaolo sekoitti taas mielen ja nyt kun hihna ei ollut esteenä, repesi riemu. Ringa vetäisi parit kunniakierrokset. Kutsuin sitä yllättävän nätisti - jopa kehän reunalla oli ihmetelty ohjaajan maltin säilymistä. Muistelen, että samassa tilanteessa Emman kanssa tuli aina karjaistua pe*seestä asti ;) Kun sain Ringan takaisin luokseni totesin, että me taidetaan lopettaa nyt tähän. Mutta itseni yllättäen jatkoin saman tien, että ainakin tämä liike. Olin aivan varautunut keskeyttämään seuraavan jälkeen, jos homma menee aivan kaaokseksi. Ringan kanssa niinkin voi joskus käydä...

Liikeestä maahanmeno hienosti, samoin luoksetulo. Molemmista täydet pisteet. Luoksetulossa jännitin maassa olevaa merkkiä (Ringa EI käynyt vilkaisemassa sitä) sekä minusta takaviistoon asettunutta tuomaria (Ringa EI käynyt vilkaisemassa tuomariakaan :D). Liikkeestä seisomisesta vaan 8, sillä hyvän pysähdyksen jälkeen Ringa olikin liikkunut vähän. Se oli uutta, mutta niinhän oli koko koetilannekin. Hyppy normaalia Ringaa ja taas täydet pisteet. Kokonaisvaikutuksessa tuomari kehui koiran innokkuutta ja iloisuutta, mutta vähensi karkaamisesta pisteen.

Että sellaista. ALO3 pistein 122. Onpahan ensimmäinen askel nyt otettu, väittävät seuraavan olevan helpompi ;) Itseeni olen kyllä tyytyväinen, kun en antanut karkaamisen vaikuttaa, vaan tehtiin loput suoritukset lähes yhtä hyvin kuin Ringa (kotona) osaa :)