Sattui pieni onnettomuus pari viikkoa sitten :( Olin molempien koirien kanssa treenikentällä, olin juuri ottanut autossa odottaneen Ringan ulos ja se oli tietysti täynnä virtaa. Koirat olivat kiinni ja hihnat olivat samassa kädessä. Kaverini tuli tervehtimään meitä, jolloin Ringa loikkasi oikein kunnon loikalla häntä vasten. Ja samaan aikaan Emma kiskaisi hihnassa toiseen suuntaan, jolloin Ringan hihna kiristyi ja se tipahti alas kesken loikan, suoraan kyljelleen. Johonkin sattui, koska Ringa valitti isoon ääneen ja roikotti hetken jalkaansa, mutta onneksi hyvin pian alkoi jo laskea painoa sille. Pian se jo käveli, kuin mitään ei olisi sattunutkaan. Mutta jotain sattui ja Ringa ontui koko illan. Yöllä heräsin aina, kun Ringa vaihtoi paikkaa, ja näin sen varovan jalalle astumista. Ja ontuminen jatkui vielä aamullakin. Päivän levon jälkeen jalka näytti minusta jo selväsi paremmalta, mutta päätin kuitenkin varalta viedä Emman äidilleni viikonloppuhoitoon, jotta vauhti sisällä ei yltyisi aivan mahdottomaksi.

Muutamia päiviä tapahtuman jälkeen aloin lisätä Ringan remmilenkkien pituutta. Jalka näyttikin kestävän, kunnes viidentenä päivänä hieman pidemmän lenkin + tokokentällä innostumisen (=hyppiminen minua vasten) jälkeen Ringa ontui taas. Ja nimenomaan ontui vain levolta noustessaan, parin askeleen jälkeen käveli taas normaalisti. Olin kyllä saada sätkyn, vaikka Emman ontumisista on kulunut jo yli kolme vuotta, niin näköjään edelleen olen neuroottinen näiden ontumisten kanssa. Huoltani lisäsi se, että olin lähdössä viikoksi reissuun. Tuntui todella keljulta ajatukselta jättää Ringa kotiin tietämättä, mikä jalkaa vaivaa. Ja kun tietysti koko ajan pelkäsin pahinta. Niinpä me vierailimme taas Akuutissa. Tutkimusten jälkeen eläinlääkäri oli sitä mieltä, että kipukohta on olkanivelessä (Ringa selvästi reagoi nivelen painamiseen), mutta ei pitänyt vammaa mitenkään huolestuttavana, sillä minkäänlainen vääntäminen tai kääntäminen ei saanut esiin mitään kipureaktiota.

Eläinlääkärin määräys oli viikko kevyttä remmilenkkeilyä, ja kipulääkekuuri, mikäli ontuminen palaa. Juha oli viikon aikana pikkuhiljaa pidentänyt Ringan lenkkejä ilman ontumisia. Yritetään nyt saada lenkit normaalimittoihin ilman ontumisia ennenkuin uskallan alkaa ajattelemaankaan Ringan irti päästämistä. Neuroottinen mikä neuroottinen...