En ole taaskaan ollut oikein ahkera tässä kotisivujen päivityksessä... Nyt muutamia juttuja, jotka ovat jääneet kirjoittamatta.

 

Ringa tosiaan pääsi lonkka- ja kyynärkuviin heti koneen rikkoutumista seuraavana päivänä. En ollut ollenkaan valmistautunut viemään sitä heti, koska minulle sanottiin, että konetta ei todennäköisesti saada kuntoon muutamaan päivään. Onneksi satuin vilkaisemaan puhelintani kesken työpäivän ja vastaajassa oli viesti Akuutista. Näinä hetkinä todella pidän työstäni - parin tunnin varotusajalla pystyin lähtemään töistä. Olen ilmeisesti ennenkin käyttänyt tätä hyväkseni, sillä Akuutin vastaanoton Anita oli eläinlääkärille vain todennut, että kyllä minä varmasti pääsen tulemaan ;)

 

Ennen kuvauksia olin laskenut leikkiä, että harmi kun kuvaukset ovat niin lähellä joulua, enkä ehdi ottaa joulukorttikuvia enää silloin, kun Ringa on nukutuksesta tokkuraisena kotona. Emma on rauhoitettu röntgeniä varten kaksi kertaa ja molemmilla kerroilla se on ollut todella poissa kuvioista, herätyspiikistä huolimatta. Muistan, kuinka yhden kerran tultiin kotiin ja Emma jäi seisomaan huojuville jaloille. Siitä minä sen kaadoin sievästi lattialle ja Emma jäi nukkumaan siihen paikkaan, heräsi vasta muutaman tunnin kuluttua. Jalkakin oli sattunut jäämän huonosti, sillä se ontui aika pahasti herättyään. Onneksi en jättänyt joulukorttikuvausta Ringan rauhoituksen varaan - eihän se ikiliikkuja malttanut nukkua! Touhuaminen oli lähes samanlaista kuin normaalisti, vaikka yritettiin kyllä rauhoittaa ilta.

 

Jouluna meillä oli suunnitelmissa käydä Juhan mummolassa Keminmaassa. Matka on sen verran lyhyt, että ajateltiin koirien pärjäävän oikein hyvin kotona. Vähän ennen joulua meidät kutsuttiin katsomaan Joulupukkia 7-vuotiaan siskoni luo. Siinä vaiheessa reissu alkoi tuntua aika pitkältä ja hirvitti, että miten Ringa pärjää kotona niin monta tuntia, kun osa yksinoloajasta painottuu iltaan. Päätettiin sitten ottaa Ringa mukaan reissuun. Emma jätettiin kotiin, koska ajattelin, että kahdesta koirasta selviäminen kyläpaikkojen vilskeessä käy liikaa hermoille ja koko reissuajan laskeskeltiin olevan vain normaalin työpäivän mittainen. Mummolassa Ringan kanssa ei ollut mitään ongelmaa, toisin kuin Emma se ei ollut koko ajan pyörimässä keittiössä, vaan viihtyi oikein hyvin olohuoneessa. Joulupukille piti vähän haukkua (arvasin), mutta reippaasti kävi tutustumassa. Emma todennäköisesti ei olisi suostunut menemään lähellekään...

 

Uutta vuotta vastaanotettiin tuttuun tapaan aivan kotosalla. Emma ei suostunut enää klo 17 aikoihin pissalle, sen verran ulkona jo paukahteli, muuten Emmakin oli illan oikein rauhallinen. Itseasiassa sen jälkeen, kun Emma n. 1,5 vuoden ikäisenä alkoi vähän pelkäämään kaikenlaisia paukkuja, se ei ole koskaan ollut vuodenvaihteessa näin rauhallinen. Meillä oli taas musiikki kovemmalla kuin koskaan, mutta ehkäpä Ringan seinänsyömishimon hillitsemiseksi ostettu DAP rauhoitti Emmaa pahimman paukkeen aikana. Ringa ei paukahduksista tajunnut mitään, ulkona jäi vain kuuntelemaan moista ääntä. Yöllä kahden aikoihin käytin Ringaa ulkona, eikä se edelleenkään välittänyt välkkeestä, paukahduksista tai hajusta yhtään mitään.