Viikko sitten aloin (taas...) katella Ringan liikkumista. Joku siinä pisti silmään, eikä kyse voinut olla minun kuvittelustani, sillä Juha oli huomannut saman. Ringa ei ontunut, vaan lähinnä peitsatessa liikkui jotenkin oudosti. Ravissa en huomannut mitään. Maanantaina aamulenkillä oivalsin, että Ringa ei pysy peitsaamalla minun matkassa, vaan joutuu vaihtamaan raville. Ringahan on peitsannut jostain 6 kk ikäisestä asti, suurin piirtein yhtenä aamuna se vaan peitsasi. Ringa on rungoltaan pitkä ja ravaisi kyllä, jos minä vaan kävelisin tarpeeksi nopeasti. En siis ole ollut kovin huolissani liikkumistavasta. Nyt sitten peitsaamisen loppuminen huolestutti enemmän. Samaan aikaan oli autoon hyppäämisessä alkanut olla taas enemmän ongelmaa ja takapään venyttely on jäänyt pois. Ajattelin, että ehkä selkä on huonommassa vaiheessa ja varasin ajan eläinfysioterapeutille. Koska vuosi sitten tietylle fysioterapeutille oli niin vaikea saada aikaa, päätin kokeilla toista, ja aika löytyikin muutamassa päivässä.

Fysioterapeutti tarkisti ensin Ringan liikkumisen (mitä muuten se toinen ei tehnyt ollenkaan!?). Takajalkojen liike ei ole kovin lennokas ja pitkä, ja selästä puuttuu luonnollinen liike. Takajalkojen lihaksisto on muutenkin vähän köyhä, mikä ei ihmetyttänyt ollenkaan, onhan tässä taas ollut vähän vähempänä tuo liikunta. Lisäksi totesin Ringan painon pudonneen, taitaa olla lihaksistosta lähtenyt se massa. Hieronnassa Ringa selvästi aristi takaselän aluetta. Toinen puoli tuntui olevan enemmän kipeä. Lisäksi takajaloista/lonkista löytyi kireyttä. Sain ohjeeksi tehdä kevyitä venytyksiä takajaloille ja varasin lisäksi uuden ajan ensi viikolle.

Tänään Ringa alkoi sitten ontua aivan oikeasti. Minun mielestä jalka on taas oikea, jota Ringa ontui keväälläkin, samoin ontuminen näyttää samalta. En yhtään osaa sanoa, mistä tämä nyt johtuu. Aamulenkillä Ringa liikkui oikein reippaasti, enkä todellakaan huomannut liikkeissä  mitään outoa. Ontuminen näytti sen verran pahalta, että annoin särkylääkkeen, joka onneksi näyttää auttavan.